PANEL DISKUSIJA „Do-Re MI u kulturi“

 Udruženje za podršku inkluziji manjinskih grupa „Inkluzivna mreža“,
Fakultet muzičke umetnosti i
Udruženje slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“ – Beograd
 
Vas pozivaju  da uzmete učešće u
PANEL DISKUSIJI
 
„Do-Re  MI u kulturi“
 
koja će biti održana 18. oktobra 2017. godine u 19,00 časova u Maloj sali Kolarčeve zadužbine, Studentski trg br. 5
 
Panel diskusija je deo projekta „Koncert u mraku  – U  Svetlosti tame“ a podržalo ga je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije .
 
Nakon održanih radionica „Kako pri susretu sa osobama sa invaliditetom“ želimo da vidimo koliko je naše društvo zaista inkluzivno u oblasti  kulture i umetnosti, kakva su Vaša iskustva na tom polju, sa kakvom ste se podrškom ili preprekama susretali, da čujemo pozitivne ali i negativne primere.
Pitanjem „Gde smo MI danas u kulturi i umetnosti?“ pokušaćemo da definišemo ko smo to MI i da li u umetnosti postoje - MI i VI; da li stvaraoci savremene umetnosti prilikom kreiranja uzimaju u obzir ko su sve konzumenti njihovih dela i da li su ona dostupna za osobe sa invaliditetom; u kojoj meri su osobe sa invaliditetom konzumenti a u kojoj kreativni stvaraoci u različitim umetničkim oblastima.
Namera nam je da ova panel-diskusija bude osnov za buduću debatu u koju bi bili uključeni i predstavnici institucija sistema kako bismo doprineli da inkluzija bude što manje samo reč na papiru a što više proces koji se razvija, menja i napreduje i omogućava svim građanima uživanje u umetničkim delima ili, pak, stvaranju istih.